Imatran kaupunki tukee vuosittain monella eri tasolla Imatran alueella järjestettäviä tapahtumia. Imatra Base Camp koordinoi tapahtumakumppanuuksia ja avustuksia, sekä ohjaa haut oikeaan kanavaan tarvittaessa. Alla kuvattuna tällä hetkellä tapahtumin liittyvät tukiprosessit. 

Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli et ole varma sopivimmasta vaihtoehdosta.
 

Pientapahtumakumppanuus

Imatra Base Camp myöntää vuosittain 20 000 euron arvosta pienkumppanuuksia ja siitä solmitaan 0–3000 euron suuruisia kumppanuuksia vuositasolla. Kumppanuus on tarkoitettu tapahtuman markkinointiin, näkyvyyden kasvattamiseen ja tuotanto-organisaation kehittämiseen ja vahvistamiseen. 

Kumppanuushakuun pääset tästä. Haku on jatkuva. Kumppanuutta tulee hakea kuitenkin viimeistään 3 kk ennen tapahtumaa.

Kumppanuuden kriteereitä ovat mm. seuraavat asiat:

  • Tapahtuma tuottaa alueelle elinvoimaa matkailutulona
  • Tapahtuma vahvistaa Imatran brändiä 
  • Tapahtuma tukee Imatran kaupungin strategiaa ja nojaa johonkin sen kolmesta kivijalasta
  • Tapahtuma jättää alueelle ja sen asukkaille jotain pysyvää hyötyä 
  • Kumppanuuksissa suositaan matkailusesongin ulkopuolella järjestettäviä vuosittain toistuvia tapahtumia, joita järjestää kokenut tapahtumaorganisaatio
  • Haettavan tukisumman pitää olla alle 50% tapahtuman kokonaistuloarviosta

     

Hakemukset käsitellään 14 vrk kuluessa niiden saapumisesta. Tapahtumakumppanit ovat velvollisia täyttämään raportin tuen käytöstä ja tuloksista.

Huomioithan, ettei kaikkien yllämainittujen kriteerien ei tarvitse täyttyä tuen saamiseksi. Kumppanuudet ovat aina harkinnanvaraista ja niiden ehdoista tehdään erillinen sopimus.

Pientapahtumakumppaneita ovat mm. Skynet Langames

Suurtapahtumakumppanuus

Imatran kaupunginhallituksen myöntämä suurtapahtumakumppanuus tapahtumiin, joilla on kansallinen tai kansainvälinen laajuus. Tällaiset tapahtumat tulee tuoda mukaan Imatran kaupungin talousarviokäsittelyyn tapahtumaa edeltävän vuoden syyskuun loppuun mennessä.

Ohjeet avustuksen hakuun julkaistaan kaupungin verkkosivuilla.

Suurtapahtumakumppaneita ovat mm. Imatranajo, Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali.
 

Paikallisten tapahtumien kohdeavustukset 

Kulttuuri-, nuoriso- ja hyvinvointitoimintaan tarkoitetut avustukset jaetaan Imatran kaupungin hyvinvointi- ja koulutuspalveluiden talousarvioon varatuista määrärahoista. Kohdeavustuksia voi hakea ympäri vuoden.

Hae kohdeavusta tästä

Lisätietoja avustuksesta