Tervetuloa kehittämään Rauha-Ukonniemen urheilumatkailua!

 

Urheilumatkailu on yksi mielenkiintoisimmista matkailun teemoista ja Visit Finland on myös tunnistanut tämän yhdeksi keskeisistä kiinnostuksenalueista ja vetovoimasektoreista Suomen näkökulmasta ajatellen. Urheiluun ja liikuntaan liittyvä matkailu mielletään usein tapahtumiin linkittyväksi – se onkin yksi kulmakivistä, mutta ei missään nimessä ainoa. Se voi tarkoittaa junioreiden leirityksiä kohteissa tai kaveriporukoiden seikkailuita luontoympäristössä. Yhtälailla, se on fanimatkoja tai tutustumista ikonisiin urheilun pyhättöihin. Se on täysin ympärivuotista ja jokapäiväistä. 

Urheilumatkailu vaatii fasiliteetteja ja olosuhteita. Lisäksi tarvitaan palveluita majoituksesta ruokaan ja logistiikkaan sekä esimerkiksi oheisaktiviteetteihin. Taustalla ovat vetovoimatekijät, joista kohderyhmä on kiinnostunut. Lopulta on kyse kuitenkin odotusarvojen täyttämisestä ja ylittämisestä sekä muistojen rakentamisesta.

Rauha-Ukonniemellä on vahvat perinteet urheilun ja liikunnan teemassa ja se on osa Imatran seudun identiteettiä. Urheilun ja liikunnan kautta kanavoitiin vuonna 2023 matkailutuloa Imatran seudulle upeasti noin 11 miljoonan euron edestä.

Jotta kasvun tahti säilytetään, on tärkeä katsoa myös tulevaisuuteen. Missä Rauha-Ukonniemi on vahvin ja mitkä luontaiset vetovoimatekijät luovat kasvun mahdollisuuksia? Miten rohkeita ollaan? Mitkä kohderyhmät toimivat, mitkä heidän odotusarvonsa ovat ja miten heidät tavoitetaan? Miltä Rauha-Ukonniemi maistuu ja tuntuu vuonna 2030? Millä askelmerkeillä tänne lähdetään tähtäämään?

Esimerkiksi nämä kysymykset ovat ajankohtaisia visiotyössä, jota Imatran kaupunki ja Imatra Base Camp lähtevät yhdessä toimijoiden sekä yritysten kanssa rakentamaan. Kehitystyötä sparraa Klue Oy / Allegra Nordics Oy, jolla on vahva kansainvälinen kokemus urheilumatkailun eri toiminnoista.

taitoluistelu

Workshop 1

Aika: 5.3.2024, klo 09:00 – 12:00

Paikka: Holiday Club Saimaan Rauha

Aiheita:

  1. Urheilu- ja liikuntamatkailun osa-alueet
  2. Rauha-Ukonniemen nykytila
  3. Tulevaisuuden mahdollisuuksien tunnistaminen

Ilmoittaudu: TÄSTÄ

BBC 2023

Workshop 2

Aika: 9.4.2024, klo 09:00 – 14:00 (+ jatkot ulkoillen 14:00-16:00)

Paikka: Imatran Kylpylä 

Klo 9:00-14:00 workshop osuuden jälkeen jatkamme ohjattua ideointia ulkoillen Saimaan rantamaisemissa klo 14:00-16:00. Sään mukainen ulkoiluvarustus riittää, tiedossa ei ole hikiliikuntaa. 

Workshopin osallistujille on tarjolla buffet lounas Imatran Kylpylällä. 

Aiheita:

  1. Rauha-Ukonniemen asemoituminen tulevaisuudessa
  2. Visio 2030 pääelementit

Ilmoittaudu: TÄSTÄ 2.4.24 mennessä

jalkapallo

Workshop 3

Aika: 30.5.2024, klo 09:00 – 11:00

Paikka: Imatran Kylpylä / Microsoft Teams.

Viimeinen workshop järjestetään hybridikokouksena Imatran Kylpylällä, ja tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä Teamsin kautta. Toivomme kuitenkin, että mahdollisimman moni pääsisi tulemaan paikan päälle. 

Paikan päällä osallistujille kahvitarjoilu. 

Aiheita:

  1. Visio2030 esittely
  2. Kehittämisen painopisteet
  3. Toimijoiden roolit ja yhteistyö

Ilmoittaudu: TÄSTÄ 28.5.2024 mennessä