30 rataa
Kurvinen Biathlon Targets -laitteistolla
Ensilumenlatu
käytössä jo lokakuussa
Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Ampumahiihto

Imatran Ukonniemen stadion ympäristöineen tarjoaa maailmanluokan olosuhteet ampumahiihdon harjoitteluun. 30-paikkainen ampumarata on varustettu viimeisintä tekniikkaa olevilla taululaitteilla, ja Ukonniemen kilpaladut sekä rullahiihtorata ovat rakennettu vastaamaan kansainvälisiä kilpailustandardeja. Imatran Ensilumenlatu avautuu vuosittain jo lokakuussa tarjoten mahdollisuuden erilaisille lumileireille myös eteläisessä Suomessa. 

 

Ampumahiihtostadionin palvelut ja muut harjoituspaikat

Ukonniemi-stadion, ympäröivä latuverkosto sekä Ukonniemen alueen muut urheilupaikat tarjoavat leirien ja kilpailuiden käyttöön loistavat puitteet. 

Rullahiihtorata

Ukonniemen monitoimistadionin rullarata on yksi Suomen parhaista rullahiihtoon ja hiihtolajien kesäharjoitteluun suunnitelluista radoista. Vuonna 2015 valmistunut rata vastaa tämän päivän kilparatojen rataprofiileja. Stadion alueen laajat tasaiset asfalttialueet ja ampumahiihdon sakkoringit luovat hyvät puitteet tekniikkaharjoitteille. Koko rullaradan alue on suljettu muulta liikenteeltä.

Ukonniemen rullaradalla on järjestetty SM-rullahiihdot 2017 ja 2018 sekä rulla-ampumahiihdon SM kilpailut 2018.

Ratakartat - Rullahiihto

 

 

Ensilumenlatu

Ensilumenlatu rakennetaan syksyisin rullahiihtoradan profiilille sekä sitä ympäröivään maastoon, korkeuseroa n. 29 m ja kokonaisnousua n. 93 m.

Ensilumenlatu avautuu jälleen 17.10.2024 noin 2 kilometrin mittaisena.

ensilumenlatu.fi

Voitelukopit

Ukonniemen-stadionin yhteydessä on 14 kappaletta koneellisella ilmanvaihdolla varustettuja voitelukoppeja, joita on mahdollista vuokrata käyttöösi harjoitusleirien ja kilpailuiden yhteydessä. Varaustiedustelut: myynti@imatrabasecamp.fi

Stadionin varastotilat ja muut palvelut

Ukonniemi-stadionilta on mahdollista järjestää varastotilaa leiriryhmien tarpeisiin. 

Pukuhuonetilat ja suihkut löytyvät viereiseltä Ukonniemi-areenalta,  ja WC-tiloja on useita; Stadionilla, katsomossa sekä asiakaspalvelussa.

Stadionin asiakaspalvelu on päivittäin avoinna Ensilumenladun kaudella. Muuna aikana yhteydenotot Stadionisännälle.

Yhteystiedot:

Ukonniemi-stadion, Ottelukatu 11, 55420 Imatra

Stadionisäntä:
ukonniemi.imatra@imatrankipa.fi 
puh. 05 813 6665

Hiihtolajien oheisharjoituspaikat Ukonniemessä
  • Kuntosali Imatran jäähallilla
  • Ukonniemi-areena - täysmittainen jalkapallokenttä ja 5-ratainen, yli 100 metrin juoksusuora
  • Yleisurheilustadion ja tekonurmikenttä
  • Tennishalli ja -kentät
  • Sisäpalloiluhalli Imatran Kylpylällä
  • Kesän sauvarinnetreenejä varten löytyy 25 minuutin ajomatkan sisällä kaksi laskettelukeskusta, Freeski Ruokolahdella ja Myllymäki Lappeenrannassa, jotka tarjoavat harjoitteluun useita pitkiä rinteitä jopa 70 metrin korkeuserolla. 
  • Kuntoportaat (60 porrasta) yleisurheilustadionin yhteydessä

Majoitus ja ruokailut

Ukonniemen alueelta löytyy monipuolinen majoitustarjonta erilaisiin tarpeisiin, lähimmät vaihtoehdot aivan suorituspaikkojen äärellä. Alueen noin 4000 petipaikkaa varmistavat monipuolisen tarjonnan ympäri vuoden.

Saimaa Life & Saimaa Light- loma-asunnot

Saimaa Lifen ekologisista materiaaleista rakennetuissa kuudessa kaksikerroksisessa mökissä on 25 erikokoista asuntoa. Asunnoissa on myös keittiö, terassi tai tilava parveke sekä sähkösauna. Saimaa Light -loma-asunnot soveltuvat erityisesti urheiluleiriryhmille. Saimaa Life & Saimaa Light loma-asunnot sijaitsevat aivan Ukonniemi-stadionin vieressä ja ladulle tai rullaradalle on käytännössä pääsy lähes suoraan asuntojen ovilta. 

 

Imatran Kylpylä

Majoitu mukavasti kylpyläolosuhteissa upealla paikalla Saimaan rannalla, vain 1,5 km Ukonniemi-stadionilta. Imatran Kylpylä tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja edullisista Sport-huoneista tasokkaisiin lomahuoneistoihin. Kylpylältä löytyy harjoittelun tueksi allasosaston lisäksi kuntosali, palloiluhalli, liikuntasaleja sekä fysioterapia- ja hierontapalvelut. 

 

Holiday Club Saimaa

Saimaan rannalla sijaitseva Holiday Club Saimaa sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä Ukonniemen suorituspaikoilta. Majoitu kylpylähotellissa tai loma-asunnoissa ja nauti samalla alueen laajoista vapaa-ajan palveluista.

 

Hotelli Rauhan Marina Village

Holiday Club Saimaan läheisyydessä sijaitsevassa Rauhan Marinella Villagessa tilavia 4-5 hengen lomahuoneistoja joissa oma hyvin varusteltu keittiö. Lisäksi yhteiskäytössä erillinen saunaosasto sekä tilava sali ja keittiö.  Sopii erityisen hyvin erilaisille leiriryhmille.

Jäähallin ravintola - Cafe 57

Cafe 57 palvelee jäähallilla omien aukioloaikojensa puitteissa. Ravintolasta on mahdollista tilata joukkueruokailut leireille, turnauksiin ja otteluihin. Myös välipalat, pukukoppi-catering ja muut palvelut järjestetään tilauksesta.

Lisäpalvelut

Kaikki treenileirien, kilpailuiden ja tapahtumien tukipalvelut järjestyvät myös kauttamme.

Testauspalvelut - Ukonniemen testausasema

Ukonniemi-areenalla sijaitseva Ukonniemen testausasema tarjoaa palveluita yksityishenkilöille ja ryhmille. 

Testausasemapalvelut pitävät sisällään monipuoliset mahdollisuudet terveydentilan, kehon koostumuksen, lihastasapainon, hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon sekä hermolihasjärjestelmän suorituskyvyn selvittämiseksi. Lähes kaikki tarjolla olevat testauspalvelut voidaan suorittaa myös aseman ulkopuolella lajinomaisessa ympäristössä. 

 

Huoltopalvelut

Täyden palvelun hiihtoliike Saimaa Sport Oy palvelee hiihtäjiä suksihuoltoasioissa Ukonniemi-stadionilla. Palveluvalikoimasta löydät suksien täyshuollot, hionnat, voitelupalvelut sekä korjaukset. Liikkeen valikoimaan kuuluu myös sukset, sauvat, monot, hiihtovaatteet sekä kattava valikoima voiteita ja tarvikkeita. Saimaa Sport käyttää suksien hionnassa nykyaikaisimmalla tekniikalla varustettua Mantec-hiomakonetta.

SkiErg

Treenileirien käyttöön on mahdollista vuokrata Concept2 SkiErg hiihtolaitteita. Laite mahdollistaa tasatyönnön ja vuorohiihdon harjoittelemisen sisätiloissa säällä kuin säällä. Concept2 SkiErg tuo hiihtoon loistavan mahdollisuuden testata ja harjoitella fyysisiä ominaisuuksia kontrolloiduissa olosuhteissa. 

Bussikuljetukset

Järjestämme tarvittaessa meno-paluu -kuljetukset Imatralle sekä siirtymiskuljetuksia paikan päällä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Ukonniemen alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Joukkuehengen kohotukseen sopii esimerkiksi risteily saunalautalla, vierailu Atreenalin-köysiseikkailupuistossa tai räätälöity team building -ohjelma. Ukonniemen alueelta löytyvät myös frisbeegolf-, golf- ja tenniskentät sekä kaksi keilahallia.

Lue lisää Ukonniemen aktiviteeteista.

Eco Aims

Leiriryhmien käyttöön on mahdollista vuokrata käyttöön optisella tekniikalla toimivia ekoaseita. Ecoaims aseet ovat oiva työkalu ampumahiihdon ammuntaharjoituksissa. Urheilija voi suorittaa suuriakin laukausmääriä pienillä kustannuksilla, sillä ekoasetta varten ei tarvitse ostaa panoksia. 

Aseita ja tauluja on vuokrattavissa 1-6 kpl hintaa 10€/h/kpl

Ota yhteyttä

Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Tilaa hiihtolajien uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla Imatran Ukonniemen uutisista, tapahtumista ja tarjouksista. 

Tilaa uutiskirje tästä.

Imatra on Kansallisihme

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.Tutustu Kansallisihmeeseen

GoSaimaa

GoSaimaa kokoaa kattavasti Imatran ja Lappeenrannan seudun matkailun tärkeimmät tiedot. Löydä alueen monipuoliset palvelut, tunnetuimmat nähtävyydet sekä unohtumattomat elämykset, ja suunnittele itsesi näköinen loma Saimaalle.

 

Ampumarata on täydellinen!

Ondřej Rybář, Tšekin ampumahiihtojoukkueen päävalmentaja

Referenssejä:

AN-Biathlon teamin harjoitusleiri Imatralla

AN-Biathlon team:n leiri pidettiin Imatran Ukonniemen ampumahiihtostadionilla 1.-8.8.2021. Imatra Base Camp auttoi leirijärjestelyissä kilpailuttamalla majoitukset sekä varaamalla majoitus- ja urheilupaikat.

Liettuan ampumahiihtomaajoukkueen leiri

Liettuan ampumahiihtomaajoukkue leireili Imatralla 21.10.-2.11.2020. Ensilumenladun leiri käynnisti joukkueen hiihtokauden lumella ja aloitti samalla valmistautumisen Kontiolahden MC-avaukseen. 

Tuusulan Voima-Veikot ampumahiihtoleirillä Imatralla

Tuusulan Voima-Veikkojen ampumahiihtoryhmät ovat leireilleet Imatralla useita kertoja, etenkin syksyllä ensilumenladun olosuhteita hyödyntäen. Imatra Base Camp on auttanut leirijärjestelyissä kilpailuttamalla majoitustarjoukset ja hoitamalla majoitus- ja urheilupaikkojen varaukset.