Imatran kaupungilla on pitkä historia monipuolisena tapahtumakaupunkina. Suomen suurin ja vanhin katuratakilpailu, Imatranajo, järjestetään täällä ja Imatra Big Band Festival tunnettiin ympäri maailmaa korkealaatuisena suurfestivaalina. Nykyään Imatralla tapahtuu ympäri vuoden; talvella voit nauttia jääsoitinten konsertista SounDome-iglussa ja kesällä mm. kansainvälisestä teatterikattauksesta Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla. Lisäksi Suomen suurin pyöräilytapahtuma Saimaa Cycle Tour on vakiinnuttanut paikkansa Imatralla.

Kaupunki pyrkii mahdollistamaan uusien tapahtumien vaivattoman tuotannon sekä olemassa olevien tapahtumien tukemisen tehokkailla resursseilla ja vähäisellä byrokratialla. 

Tältä sivulta löydät kaiken tapahtumatuotantoon liittyvän, mitä Imatran kaupungilla on tarjota. Jos jokin jää epäselväksi tai askarruttamaan, niin kysy!

Viestintä ja markkinointi on tärkeä osa tapahtumaa, joten lisää tapahtumasi Etelä-Karjalan Tapahtumakalenteriin. Näin varmistat tapahtumasi näkyvyyden paikallisesti.

Tapahtumakumppanuus

Imatran kaupunki tukee vuosittain monella eri tasolla Imatran alueella järjestettäviä tapahtumia. Imatra Base Camp koordinoi tapahtumakumppanuuksia ja avustuksia, sekä ohjaa ne oikeaan kanavaan tarvittaessa. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli et ole varma sopivimmasta vaihtoehdosta.

Tutustu tarkemmin

Muistilista

Hyvä suunnittelu ja mahdottomaan varautuminen varmistavat onnistuneen tapahtuman. Olemme kasanneet tänne listan, jonka jokaisen tapahtumajärjestäjän kannattaa käydä läpi. Lista kattaa kaiken aina tapahtuman ideoinnista jälkipuintiin asti.

Muistilista

Tapahtuman luvat

Imatran kaupungin luvat niin maankäyttöön kuin tilapäisten rakennusten (katsomo, esiintymislavat ja muut tilat) käyttöön haetaan keskitetysti lupapiste.fi -palvelusta. Palveluun voidaan ladata suunnitelmia sähköisesti ja esittää suoria kysymyksiä lupaviranomaisille.

Lupaviidakkoon

Tärkeitä yhteystietoja

Onnistunut tapahtuma on aina monien osien summa. Tapahtuma tehdään yhdessä eri yhteistyökumppanien kanssa, jotka voivat vaihdella kaveriporukoista aina kansainvälisiin yrityksiin.

Täältä voit katsoa, minkälaisia palveluntarjoajia Imatran alueelta löytyy.

Yhteistyökumppaneita

Tapahtumien talkoolaispankki

Haluaisitko vapaaehtoiseksi tai tarvitseeko tapahtumasi apukäsiä? Talkoolaispankki tarkoitettu on kaikille erilaisten tapahtumien vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille. Liittymällä talkoolaispankkiin, saat ensi kädessä tiedon Imatralla toteutuvista tapahtumista, jotka etsivät vapaaehtoisia mukaan järjestelyihin.

Talkoolaispankkiin