Saimaan saaristoreitti
Nauti järvimaisemista pyörän kyydittämänä
Saimaa Cycle Tour 28.-29.6.2024
Koe kesäyön taika Saimaan ympäri pyöräillen.
Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Pyöräily

Imatran Ukonniemi ja sen lähiseutu tarjoavat laadukkaat kuntoilu- ja harjoitteluolosuhteet viihdyitpä sitten pumptrackilla, maastopyörän selässä, hissipyöräilyn vauhdista nauttien tai maanteillä Saimaan rantojen äärellä. Ukonniemessä talvisesta luonnosta on mahdollista nauttia aktiivisesti hoidetulla yli 20km talvipolkuverkostolla. 

Yksin, kaveriporukassa, perheen kanssa tai seurajoukkueella liikkuessa, Imatra tarjoaa aina loistavan kokonaisuuden!

Imatran seudun pyöräilytarjonta ja -palvelut

Saimaan saaristoreitti

Imatran halki kulkeva Saimaan saaristoreitti on 156 kilometrin mittainen merkitty reitti, jonka varrella voit nauttia eteläisen Saimaan maisemista, maaseudun tunnelmasta sekä geologisesti ja kulttuurisesti merkittävistä kohteista. Matkan varrella on noin 30 min lauttayhteys Sarviniemestä Kyläniemeen. Saimaan saaristoreitti yhdistyy Puumalan saaristoreittiin niin maantiellä kuin lauttayhteydellä Sarviniemestä Puumalan Lintusaloon.

MTB-reitit

Imatra ja sen lähialueet ovat polkurikasta ja maastoltaan vaihtelevaa seutua, jossa poljettavaa riittää seikkailunhaluisille pyöräilijöille satoja kilometrejä. Katso reittikartta tästä!

Ukonniemen alueelle on vuoden 2021 aikana suunniteltu ja merkitty neljä monikäyttöreittiä

Perinteikkään Imatra MTB:n 30 km ja 60 km reitteihin pääset tutustumaan tästä.

Saimaa Bike Park

Ruokolahdella, 20 minuutin ajomatkan päässä Imatralta, toimii laadukas alamäkipyöräilykeskus Saimaa Bikepark. Vuokraa alamäkipyörä, nouse hissillä huipulle ja nauti Saimaan maisemista sekä monipuolisista alamäkireiteistä!

Karhumäki Pumptrack Ukonniemessä

Imatran pyöräilyolosuhteita täydentää paikallisen pyöräilyväen taidonnäyte Karhumäki pumptrack. Eritasoiset suorituspaikat tarjoavat koko perheelle mainion mahdollisuuden viettää aktiivista vapaa-aikaa majoitusliikkeiden välittömässä läheisyydessä.

Opastetut pyöräretket

Imatralla useat palveluntarjoajat tuottavat opastettuja pyöräretkiä niin maastossa kuin maanteillä.

Discover Saimaa - monipuoliset kurssit ja opastukset myös yön yli retkiin!

TuplaKasi Action - 3h opastetut luontoretket pyöräillen

Pyörävarikko Imatra - talvi- ja maastopyöräpolkujen erikoisasiantuntijat palveluksessasi!

TaigaActivities - opastetut retket Imatran Kylpylältä

Talvipolut

Imatran Ukonniemessä on talvisaikaan aktiivisesti hoidettu 20 kilometrin pituinen talvipolku täynnä hauskuutta ja sopivia haasteita. Halki metsien, ohi Saimaan rantojen ja metsälampien mutkitteleva polku saa unohtamaan arjen kiireet ja nauttimaan talvisesta liikunnasta!

Talvipolku Outdoor Activessa.

Imatran talvipolut-kartta.

 

Koulutus

Etsitkö seurallesi tai kaveriporukalle tekniikkapainotteista leiritystä? Alueellamme on tarjolla laadukasta ja monipuolista koulutusta pyöräilyyn liittyen. Imatra Base Camp auttaa sinua paitsi laatimaan loistavan leirin, myös löytämään parhaat yhteistyökumppanit toiveidesi mukaisiin kehittymistavoitteisiin.

Majoitus

Ukonniemen alueelta löytyy monipuolinen majoitustarjonta erilaisiin tarpeisiin, lähimmät vaihtoehdot aivan suorituspaikkojen äärellä. Alueen noin 4000 petipaikkaa varmistavat monipuolisen tarjonnan ympäri vuoden.

Saimaa Life & Saimaa Light -loma-asunnot

Saimaa Lifen ekologisista materiaaleista rakennetuissa, kaksikerroksisissa mökeissä on 25 erikokoista asuntoa. Asunnoista löytyy keittiö, terassi tai tilava parveke sekä sähkösauna. Saimaa Light -loma-asunnot soveltuvat erityisesti urheiluleiriryhmille.  Saimaa Life & Saimaa Light -loma-asunnot sijaitsevat aivan jäähallin vieressä.

 

Imatran Kylpylä

Majoitu mukavasti kylpyläolosuhteissa Saimaan rannalla, vain kivenheiton päässä suorituspaikoilta. Imatran Kylpylä tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja edullisista Sport-huoneista tasokkaisiin lomahuoneistoihin. Kylpylältä löytyy harjoittelun tueksi allasosaston lisäksi kuntosali, palloiluhalli, liikuntasaleja sekä fysioterapia- ja hierontapalvelut.

 

Holiday Club Saimaa

Saimaan rannalla sijaitseva Holiday Club Saimaa sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä Ukonniemen suorituspaikoilta. Majoitu kylpylähotellissa tai loma-asunnoissa ja nauti samalla alueen laajoista vapaa-ajan palveluista.

 

Hotelli Rauhan Marina Village

Holiday Club Saimaan läheisyydessä sijaitsevassa Rauhan Marinella Villagessa tilavia 4-5 hengen lomahuoneistoja joissa oma hyvin varusteltu keittiö. Lisäksi yhteiskäytössä erillinen saunaosasto sekä tilava sali ja keittiö.  Sopii erityisen hyvin erilaisille leiriryhmille.

Saimaan saaristoreitin majoitus ja palvelut

Saimaan saaristoreitin majoitustarjonta ja palvelut on koottu käyttäjäystävällisesti Saimaa Cycling sivuston alle. Tarjolla on majoitusta moneen makuun: kylpylä- ja kaupunkihotelleja, mökkimajoitusta Saimaan rannalla, edullisia hostelleja sekä maatilamajoitusta.

Lisäpalvelut

Onnistuneet pyöräilyleirin, aktiivisen perheloman ja ohjatun leirin tai tapahtuman taustalla ovat lisäpalvelut usein tarpeen. Tässä muutamat poimintamme sinun parasta pyöräilylomaasi täydentämään!

Testauspalvelut - Ukonniemen testausasema

Ukonniemi-areenalla sijaitseva Ukonniemen testausasema tarjoaa palveluita yksityishenkilöille ja ryhmille. 

Testausasemapalvelut pitävät sisällään monipuoliset mahdollisuudet terveydentilan, kehon koostumuksen, lihastasapainon, hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon sekä hermolihasjärjestelmän suorituskyvyn selvittämiseksi. Lähes kaikki tarjolla olevat testauspalvelut voidaan suorittaa myös aseman ulkopuolella lajinomaisessa ympäristössä. 

 

Wattbike-kuntopyörät

Treenileirien käyttöön on mahdollista vuokrata Wattbike-kuntopyöriä oheisharjoittelua ja testejä varten. Wattbike-pyörien vuokraus hoituu kätevästi joko Imatra Base Campin tai imatralaisen Podium Gym Solutions-yrityksen kautta.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Ukonniemen alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Joukkuehengen kohotukseen sopii esimerkiksi risteily saunalautalla, vierailu Atreenalin-köysiseikkailupuistossa tai räätälöity team building -ohjelma. Ukonniemen alueelta löytyvät myös frisbeegolf-, golf- ja tenniskentät sekä kaksi keilahallia.

Lue lisää Ukonniemen aktiviteeteista.

Saimaa Caravan

Vuokraa retkeilyauto Saimaa Caravanilta ja suuntaa kohti Saimaan parhaita pyöräilykohteita! Retkeilyautossa on pyöräteline kahdelle pyörälle ja itse auto on mainio tukikohta ruokailuun, lepoon ja peseytymiseen pyöräilyretkien aikana. Tilavassa takaosassa on hyvä kuljettaa mukana varusteita. Autossa on myös peräkoukku esim. peräkärryn/trailerin (2000 kg) vetämiseen, joten auto on kätevä myös esim. leiri-/kilpailumatkoille. Retkeilyauton vuokrauksen yhteydessä on mahdollisuus vuokrata myös kaksi citypolkupyörää. Saimaa Caravanilla on Bikeland.fi:n myöntämä Tervetuloa pyöräilijä -tunnus.

Ota yhteyttä

Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Tilaa pyöräilylajien uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla Imatran Ukonniemen uutisista, tapahtumista ja tarjouksista. Tilaa uutiskirje tästä.

Imatra on Kansallisihme

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.Tutustu Kansallisihmeeseen

GoSaimaa

GoSaimaa kokoaa kattavasti Imatran ja Lappeenrannan seudun matkailun tärkeimmät tiedot. Löydä alueen monipuoliset palvelut, tunnetuimmat nähtävyydet sekä unohtumattomat elämykset, ja suunnittele itsesi näköinen loma Saimaalle.