5 km Ensilumenlatu
Käytössä jo lokakuussa
Haastavat kisaladut
FIS standardien mukaan

Hiihto

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa kansainvälisen tason puitteet maastohiihdon harjoitteluun ja kilpailuihin. Ukonniemen maastojen kilpaladut ovat rakennetut vastaamaan FIS:n standardeja. Etelä-Suomen pisin, noin viiden kilometrin pituinen ensilumenlatu avautuu vuosittain jo lokakuussa tarjoten mahdollisuuden lumileireille myös Etelä-Suomessa. 

Maastohiihdon SM-kisat on hiihdetty Imatran Ukonniemessä vuosina 2016 ja 2019. Lisäksi laduilla on järjestetty FIS:n kansainvälisiä kilpailuja.

Harjoituspaikat ja muut palvelut
Ukonniemi Stadionia ympäröivä latuverkosto, ensilumenlatu sekä Ukonniemen alueen muut urheilupaikat tarjoavat leirien ja kilpailuiden käyttöön loistavat puitteet.
Ensilumenlatu

Ensilumenlatu rakennetaan syksyisin rullahiihtoradan profiilille sekä ympäröivään maastoon, korkeuseroa n. 35 m ja kokonaisnousua n. 130 m. Ladun pituus on n. 5km ja se ulottuu Ukonniemi-stadionilta Imatran Kylpylälle. Ensilumenlatu vuosittain lokakuussa.

Ensilumenladun kartta

ensilumenlatu.fi

Hiihtolajien oheisharjoituspaikat Ukonniemessä

- Kuntosali Imatran jäähallilla

- Ukonniemi-areena - täysmittainen jalkapallokenttä ja 5-ratainen, yli 100 metrin juoksusuora

- Yleisurheilustadion ja tekonurmikenttä

- Tennishalli

- Sisäpalloiluhalli Imatran Kylpylällä

- Kesän sauvarinne-treenejä varten löytyy 25 minuutin ajomatkan sisällä kaksi laskettelukeskusta, Freeski Ruokolahdella ja Myllymäki Lappeenrannassa, jotka tarjoavat harjoitteluun useita pitkiä rinteitä jopa 70 metrin korkeuserolla. 

 

Voitelukopit

Ukonniemen-stadionin yhteydessä on 14 kappaletta koneellisella ilmanvaihdolla varustettuja voitelukoppeja, joita on mahdollista vuokrata käyttöön harjoitusleirien ja kilpailuiden yhteydessä. Päivävuokra 50 €, viikkovuokra 250 €.

Stadionin varastotilat ja muut palvelut

Ukonniemi-stadionilta on mahdollista järjestää varastotilaa leiriryhmien käyttöön. 

Pukuhuonetilat ja suihkut löytyvät viereiseltä Ukonniemi-areenalta, WC-tiloja löytyy Stadionilta sekä katsomosta että asiakaspalvelusta.

Stadionin asiakaspalvelu on päivittäin avoinna Ensilumenladun kaudella. Muuna aikana yhteydenotot Stadionisännälle.

Yhteystiedot:

Ukonniemi-stadion, Ottelukatu 11, 55420 Imatra

Stadionisäntä, ukonniemi.imatra@imatrankipa.fi / 05 813 6665 

Majoitus ja ruokailut
Hotelli Rento

Pohjois-Euroopan suurin hirsirakennus Hotelli Rento tarjoaa mukavia vaihtoehtoja majoittumiseen 29:ssa huoneessa. Hotelli sijaitsee Ukonniemi Stadionin välittömässä läheisyydessä ja ladulle tai rullaradalle on käytönnössä pääsy lähes suoraan hotellin ovelta. Hotelli on erikoistunut urheiluryhmiin, muun muassa aterioiden sisällöt ja aikataulut ovat räätälöitävissä ryhmän toiveiden mukaan.

https://www.hotellirento.fi/fi/

Saimaa Life - loma-asunnot

Saimaa Lifen ekologisista materiaaleista rakennetuissa kuudessa kaksikerroksisessa mökissä on 25 erikokoista asuntoa. Asunnoissa on myös keittiö, terassi tai tilava parveke sekä sähkösauna. Saimaa Lifen loma-asunnot sijaitsevat aivan Ukonniemi Stadionin vieressä ja ladulle tai rullaradalle on käytännössä pääsy lähes suoraan asuntojen ovilta. 

https://saimaa-life.com/fi-fi

Imatran Kylpylä

Majoitu mukavasti kylpyläolosuhteissa upealla paikalla Saimaan rannalla, vain 1,5 km Ukonniemi Stadionilta. Imatran Kylpylä tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja edullisista Sport-huoneista tasokkaisiin lomahuoneistoihin. Kylpylältä löytyy harjoittelun tueksi allasosaston lisäksi kuntosali, palloiluhalli, liikuntasaleja sekä fysioterapia- ja hierontapalvelut. Myös Imatran Kylpylältä pääset suoraan liikkeelle suksilla tai rullilla. Ensilumenlatu ulottuu Imatran Kylpylälle saakka.

https://www.imatrankylpyla.fi/

Jäähallin ravintola - Cafe 57

Cafe 57 palvelee jäähallilla omien aukioloaikojensa puitteissa. Ravintolasta on mahdollista tilata joukkueruokailut leireille, turnauksiin ja otteluihin. Myös välipalat, pukukoppi-catering ja muut palvelut järjestetään tilauksesta.

https://kettera.net/cafe-57/

Lisäpalvelut
Kaikki treenileirien, kilpailuiden ja tapahtumien tukipalvelut järjestyvät myös kauttamme
Testauspalvelut - Aikasyke oy

Aikasyke tarjoaa urheilijoille harjoituskuormituksen mittaamista treenin aikana, suoritettavien fyysisten testien suorittamista sekä kokonaiskuormituksen ja palautumisen mittaamista ja seurantaa. Testit ja mittaukset toteutetaan asiakkaan haluamalla suorituspaikalla sisällä tai ulkona.

Suksihuolto / välinevuokraus

Saimaa Sport oy palvelee hiihtäjiä suksihuoltoasioissa. Palveluvalikoimasta löytyy voitelut, hionnat ja korjaukset sekä kattava väline- ja voidemyynti. Hionnassa on käytössä nykyaikaisimmalla tekniikalla varustettu Mantec-hiomakone.

Lue lisää

SkiErgo

Treenileirien käyttöön on mahdollista vuokrata Concept2 SkiErg hiihtolaitteita. Laite mahdollistaa tasatyönnön ja vuorohiihdon harjoittelemisen sisätiloissa säällä kuin säällä. Concept2 SkiErg tuo hiihtoon loistavan mahdollisuuden testata ja harjoitella fyysisiä ominaisuuksia kontrolloiduissa olosuhteissa. 

Bussikuljetukset

Järjestämme tarvittaessa meno-paluu -kuljetukset Imatralle sekä siirtymiskuljetuksia paikan päällä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Ukonniemen alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Joukkuehengen kohotukseen sopii esimerkiksi risteily saunalautalla, vierailu Atreenalin-köysiseikkailupuistossa tai räätälöity team building -ohjelma. Ukonniemen alueelta löytyvät myös frisbeegolf-, golf- ja tenniskentät sekä kaksi keilahallia.

Lue lisää Ukonniemen aktiviteeteista.

Ota yhteyttä
Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Etelä-Suomen parhaat treeniolusuhteet, käytössä jo lokakuussa!

Lari Lehtonen, maajoukkuehiihtäjä