Ensilumenlatu
käytössä jo lokakuussa
Haastavat kisaladut
FIS standardien mukaan
Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Hiihto

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa kansainvälisen tason puitteet maastohiihdon harjoitteluun ja kilpailuihin ympäri vuoden. Ukonniemen maastojen kilpaladut ovat rakennetut vastaamaan FIS:n standardeja. Vaiheittain avautuva, täydessä pituudessaan Etelä-Suomen pisin, noin viiden kilometrin pituinen ensilumenlatu avautuu vuosittain jo lokakuussa tarjoten mahdollisuuden lumileireille myös Etelä-Suomessa. Lumettomana aikana hiihtäjiä palvelee Suomen paras rullahiihtoon ja hiihtolajien kesäharjoitteluun suunniteltu rata.

Maastohiihdon SM-kisat on hiihdetty Imatran Ukonniemessä vuosina 2016 ja 2019. Rullaradalla on järjestetty SM-rullahiihdot 2017 ja 2018 sekä rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut 2018. Lisäksi Ukonniemen laduilla on järjestetty useita kansainvälisiä FIS-kilpailuja.

Harjoituspaikat ja muut palvelut

Ukonniemi-stadionia ympäröivä latuverkosto, ensilumenlatu sekä Ukonniemen alueen muut urheilupaikat tarjoavat leirien ja kilpailuiden käyttöön loistavat puitteet.

Ensilumenlatu

Ensilumenlatu rakennetaan syksyisin rullahiihtoradan profiilille sekä ympäröivään maastoon, korkeuseroa n. 29 m ja kokonaisnousua n. 93 m. Ladun pituus on n. 5 km ja se koostuu 2.8 km kilpaladusta sekä 1,9 km kuntoladusta, jotka yhdistyvät toisiinsa ja niitä voi hiihtää yhtenäisenä lenkkinä  . Ensilumenlatu vuosittain lokakuussa.

Ensilumenladun kartta

ensilumenlatu.fi

Rullahiihtorata

Ukonniemen monitoimistadionin rullarata on yksi Suomen parhaista rullahiihtoon ja hiihtolajien kesäharjoitteluun suunnitelluista radoista. Vuonna 2015 valmistunut rata vastaa tämän päivän kilparatojen rataprofiileja. Stadion alueen laajat tasaiset asfalttialueet ja ampumahiihdon sakkoringit luovat hyvät puitteet tekniikkaharjoitteille. Koko rullaradan alue on suljettu muulta liikenteeltä.

Ukonniemen rullaradalla on järjestetty SM-rullahiihdot 2017 ja 2018 sekä rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut 2018.

Ratakartat - Rullahiihto

 

 

Hiihtolajien oheisharjoituspaikat Ukonniemessä

- Kuntosali Imatran jäähallilla

- Ukonniemi-areena - täysmittainen jalkapallokenttä ja 5-ratainen, yli 100 metrin juoksusuora

- Yleisurheilustadion ja tekonurmikenttä

- Tennishalli ja -kentät

- Sisäpalloiluhalli Imatran Kylpylällä

- Kesän sauvarinnetreenejä varten löytyy 25 minuutin ajomatkan sisällä kaksi laskettelukeskusta, Freeski Ruokolahdella ja Myllymäki Lappeenrannassa, jotka tarjoavat harjoitteluun useita pitkiä rinteitä jopa 70 metrin korkeuserolla. 

- Kuntoportaat (60 porrasta) yleisurheilustadionin yhteydessä

Voitelukopit

Ukonniemen-stadionin yhteydessä on 14 kappaletta koneellisella ilmanvaihdolla varustettuja voitelukoppeja, joita on mahdollista vuokrata käyttöön harjoitusleirien ja kilpailuiden yhteydessä. Varaustiedustelut: myynti@imatrabasecamp.fi

Stadionin varastotilat ja muut palvelut

Ukonniemi-stadionilta on mahdollista järjestää varastotilaa leiriryhmien käyttöön. 

Pukuhuonetilat ja suihkut löytyvät viereiseltä Ukonniemi-areenalta, WC-tiloja löytyy Stadionilta sekä katsomosta että asiakaspalvelusta.

Stadionin asiakaspalvelu on päivittäin avoinna Ensilumenladun kaudella. Muuna aikana yhteydenotot Stadionisännälle.

Yhteystiedot:

Ukonniemi-stadion, Ottelukatu 11, 55420 Imatra

Stadionisäntä, ukonniemi.imatra@imatrankipa.fi / 05 813 6665 

Majoitus ja ruokailut

Ukonniemen alueelta löytyy monipuolinen majoitustarjonta erilaisiin tarpeisiin, lähimmät vaihtoehdot aivan suorituspaikkojen äärellä. Alueen noin 4000 petipaikkaa varmistavat monipuolisen tarjonnan ympäri vuoden.

Hotelli Rento

Pohjois-Euroopan suurin hirsirakennus Hotelli Rento tarjoaa mukavia vaihtoehtoja majoittumiseen 29:ssa huoneessa. Hotelli sijaitsee Ukonniemi-stadionin välittömässä läheisyydessä ja ladulle tai rullaradalle on käytönnössä pääsy lähes suoraan hotellin ovelta. Hotelli on erikoistunut urheiluryhmiin, muun muassa aterioiden sisällöt ja aikataulut ovat räätälöitävissä ryhmän toiveiden mukaan.

 

Saimaa Life & Saimaa Light- loma-asunnot

Saimaa Lifen ekologisista materiaaleista rakennetuissa kuudessa kaksikerroksisessa mökissä on 25 erikokoista asuntoa. Asunnoissa on myös keittiö, terassi tai tilava parveke sekä sähkösauna. Saimaa Light -loma-asunnot soveltuvat erityisesti urheiluleiriryhmille. Saimaa Life & Saimaa Light loma-asunnot sijaitsevat aivan Ukonniemi-stadionin vieressä ja ladulle tai rullaradalle on käytännössä pääsy lähes suoraan asuntojen ovilta. 

 

Imatran Kylpylä

Majoitu mukavasti kylpyläolosuhteissa upealla paikalla Saimaan rannalla, vain 1,5 km Ukonniemi-stadionilta. Imatran Kylpylä tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja edullisista Sport-huoneista tasokkaisiin lomahuoneistoihin. Kylpylältä löytyy harjoittelun tueksi allasosaston lisäksi kuntosali, palloiluhalli, liikuntasaleja sekä fysioterapia- ja hierontapalvelut. 

 

Holiday Club Saimaa

Saimaan rannalla sijaitseva Holiday Club Saimaa sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä Ukonniemen suorituspaikoilta. Majoitu kylpylähotellissa tai loma-asunnoissa ja nauti samalla alueen laajoista vapaa-ajan palveluista. Holiday Club Saimaan oman jääareenan lisäksi paikan päältä löytyy kuntosali sekä muita liikuntatiloja.

 

Hotelli Rauhan Marina Village

Holiday Club Saimaan läheisyydessä sijaitsevassa Rauhan Marinella Villagessa tilavia 4-5 hengen lomahuoneistoja joissa oma hyvin varusteltu keittiö. Lisäksi yhteiskäytössä erillinen saunaosasto sekä tilava sali ja keittiö.  Sopii erityisen hyvin erilaisille leiriryhmille.

Jäähallin ravintola - Cafe 57

Cafe 57 palvelee jäähallilla omien aukioloaikojensa puitteissa. Ravintolasta on mahdollista tilata joukkueruokailut leireille, turnauksiin ja otteluihin. Myös välipalat, pukukoppi-catering ja muut palvelut järjestetään tilauksesta.

Lisäpalvelut

Kaikki treenileirien, kilpailuiden ja tapahtumien tukipalvelut järjestyvät myös kauttamme

Testauspalvelut - Ukonniemen testausasema

Ukonniemi-areenalla sijaitseva Ukonniemen testausasema tarjoaa palveluita yksityishenkilöille ja ryhmille. 
Testausasemapalvelut pitävät sisällään monipuoliset mahdollisuudet terveydentilan, kehon koostumuksen, lihastasapainon, hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon sekä hermolihasjärjestelmän suorituskyvyn selvittämiseksi. Lähes kaikki tarjolla olevat testauspalvelut voidaan suorittaa myös aseman ulkopuolella lajinomaisessa ympäristössä. 

 

Suksihuolto / välinevuokraus

Saimaa Sport oy palvelee hiihtäjiä suksihuoltoasioissa. Palveluvalikoimasta löytyy voitelut, hionnat ja korjaukset sekä kattava väline- ja voidemyynti. Hionnassa on käytössä nykyaikaisimmalla tekniikalla varustettu Mantec-hiomakone.

Lue lisää

SkiErgo

Treenileirien käyttöön on mahdollista vuokrata Concept2 SkiErg hiihtolaitteita. Laite mahdollistaa tasatyönnön ja vuorohiihdon harjoittelemisen sisätiloissa säällä kuin säällä. Concept2 SkiErg tuo hiihtoon loistavan mahdollisuuden testata ja harjoitella fyysisiä ominaisuuksia kontrolloiduissa olosuhteissa. 

Bussikuljetukset

Järjestämme tarvittaessa meno-paluu -kuljetukset Imatralle sekä siirtymiskuljetuksia paikan päällä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Ukonniemen alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Joukkuehengen kohotukseen sopii esimerkiksi risteily saunalautalla, vierailu Atreenalin-köysiseikkailupuistossa tai räätälöity team building -ohjelma. Ukonniemen alueelta löytyvät myös frisbeegolf-, golf- ja tenniskentät sekä kaksi keilahallia.

Lue lisää Ukonniemen aktiviteeteista.

Ota yhteyttä

Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Tilaa uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla Imatran Ukonniemen uutisista, tapahtumista ja tarjouksista. 

Arvomme kaikkien uutiskirjeen tilaajien kesken 1.10.2021 majoituspaketin (2 yötä/2 mh huoneistossa) Saimaa Life & Light lomakylään Imatran Ukonniemeen!

Tilaa uutiskirje tästä.

Etelä-Suomen parhaat treeniolusuhteet, käytössä jo lokakuussa!

Lari Lehtonen, maajoukkuehiihtäjä

Referenssejä:

Espoon Hiihtoseuran ensilumenleiri

EHS10-ryhmä järjesti ensilumenleirin Imatralla lokakuussa 2020. Imatra Base Camp järjesti seuralle leiripaketin täysihoitoruokailuilla  ja hiihtolipuilla.

Maastohiihdon ja rullahiihdon SM-kilpailut

Viimeisen vuosikymmenen aikana Imatran Urheilijat on järjestänyt kahdet nuorten, kahdet rullahiihdon ja kolmet yleisen sarjan SM-kilpailut Imatralla. Ukonniemi-stadion ja sitä ympäröivät ladut ovat tarjonneet loistavat puitteet kisajärjestelyille.