Ensilumenlatu
avautuu 17.10.2024
Haastavat kisaladut
FIS standardien mukaan
Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Hiihto

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa kansainvälisen tason puitteet maastohiihdon harjoitteluun ja kilpailuihin ympäri vuoden. Ukonniemen maastojen kilpaladut ovat rakennettu vastaamaan FIS:n standardeja. Imatran ensilumenlatu avautuu vuosittain jo lokakuussa tarjoten mahdollisuuden lumileireille myös Etelä-Suomessa. Lumettomana aikana hiihtäjiä palvelee Suomen paras rullahiihtoon ja hiihtolajien kesäharjoitteluun suunniteltu rata.

Maastohiihdon SM-kisat on hiihdetty Imatran Ukonniemessä vuosina 2016, 2019 ja 2021. Rullaradalla on järjestetty SM-rullahiihdot 2017 ja 2018 sekä rulla-ampumahiihdon SM-kilpailut 2018. Lisäksi Ukonniemen laduilla on järjestetty useita kansainvälisiä FIS-kilpailuja.

Harjoituspaikat ja muut palvelut

Ukonniemi-stadionia ympäröivä latuverkosto, ensilumenlatu sekä Ukonniemen alueen muut urheilupaikat tarjoavat leirien ja kilpailuiden käyttöön loistavat puitteet.

Ensilumenlatu

Ensilumenlatu rakennetaan syksyisin rullahiihtoradan profiilille sekä sitä ympäröivään maastoon, korkeuseroa n. 29 m ja kokonaisnousua n. 93 m.

Ensilumenlatu avautuu jälleen 17.10.2024 noin 2 kilometrin mittaisena.

ensilumenlatu.fi

Rullahiihtorata

Ukonniemen monitoimistadionin rullarata on yksi Suomen parhaista rullahiihtoon ja hiihtolajien kesäharjoitteluun suunnitelluista radoista. Vuonna 2015 valmistunut rata vastaa tämän päivän kilparatojen rataprofiileja. Stadion alueen laajat tasaiset asfalttialueet ja ampumahiihdon sakkoringit luovat hyvät puitteet tekniikkaharjoitteille. Koko rullaradan alue on suljettu muulta liikenteeltä.

Ukonniemen rullaradalla on järjestetty SM-rullahiihdot 2017 ja 2018 sekä rulla-ampumahiihdon SM kilpailut 2018.

Ratakartat - Rullahiihto

 

 

Hiihtolajien oheisharjoituspaikat Ukonniemessä
  • Kuntosali Imatran jäähallilla
  • Ukonniemi-areena - täysmittainen jalkapallokenttä ja 5-ratainen, yli 100 metrin juoksusuora
  • Yleisurheilustadion ja tekonurmikenttä
  • Tennishalli ja -kentät
  • Sisäpalloiluhalli Imatran Kylpylällä
  • Kesän sauvarinnetreenejä varten löytyy 25 minuutin ajomatkan sisällä kaksi laskettelukeskusta, Freeski Ruokolahdella ja Myllymäki Lappeenrannassa, jotka tarjoavat harjoitteluun useita pitkiä rinteitä jopa 70 metrin korkeuserolla. 
  • Kuntoportaat (60 porrasta) yleisurheilustadionin yhteydessä
Voitelukopit

Ukonniemen-stadionin yhteydessä on 14 kappaletta koneellisella ilmanvaihdolla varustettuja voitelukoppeja, joita on mahdollista vuokrata käyttöösi harjoitusleirien ja kilpailuiden yhteydessä. Varaustiedustelut: myynti@imatrabasecamp.fi

Stadionin varastotilat ja muut palvelut

Ukonniemi-stadionilta on mahdollista järjestää varastotilaa leiriryhmien tarpeisiin. 

Pukuhuonetilat ja suihkut löytyvät viereiseltä Ukonniemi-areenalta,  ja WC-tiloja on useita; Stadionilla, katsomossa sekä asiakaspalvelussa.

Stadionin asiakaspalvelu on päivittäin avoinna Ensilumenladun kaudella. Muuna aikana yhteydenotot Stadionisännälle.

Yhteystiedot:

Ukonniemi-stadion, Ottelukatu 11, 55420 Imatra

Stadionisäntä:
ukonniemi.imatra@imatrankipa.fi 
puh. 05 813 6665

Majoitus ja ruokailut

Ukonniemen alueelta löytyy monipuolinen majoitustarjonta erilaisiin tarpeisiin, lähimmät vaihtoehdot aivan suorituspaikkojen äärellä. Alueen noin 4000 petipaikkaa varmistavat monipuolisen tarjonnan ympäri vuoden.

Saimaa Life & Saimaa Light- loma-asunnot

Saimaa Lifen ekologisista materiaaleista rakennetuissa kuudessa kaksikerroksisessa mökissä on 25 erikokoista asuntoa. Asunnoissa on myös keittiö, terassi tai tilava parveke sekä sähkösauna. Saimaa Light -loma-asunnot soveltuvat erityisesti urheiluleiriryhmille. Saimaa Life & Saimaa Light loma-asunnot sijaitsevat aivan Ukonniemi-stadionin vieressä ja ladulle tai rullaradalle on käytännössä pääsy lähes suoraan asuntojen ovilta. 

 

Imatran Kylpylä

Majoitu mukavasti kylpyläolosuhteissa upealla paikalla Saimaan rannalla, vain 1,5 km Ukonniemi-stadionilta. Imatran Kylpylä tarjoaa monipuolisia majoitusvaihtoehtoja edullisista Sport-huoneista tasokkaisiin lomahuoneistoihin. Kylpylältä löytyy harjoittelun tueksi allasosaston lisäksi kuntosali, palloiluhalli, liikuntasaleja sekä fysioterapia- ja hierontapalvelut. 

 

Holiday Club Saimaa

Saimaan rannalla sijaitseva Holiday Club Saimaa sijaitsee vain viiden minuutin ajomatkan päässä Ukonniemen suorituspaikoilta. Majoitu kylpylähotellissa tai loma-asunnoissa ja nauti samalla alueen laajoista vapaa-ajan palveluista.

 

Hotelli Rauhan Marina Village

Holiday Club Saimaan läheisyydessä sijaitsevassa Rauhan Marinella Villagessa tilavia 4-5 hengen lomahuoneistoja joissa oma hyvin varusteltu keittiö. Lisäksi yhteiskäytössä erillinen saunaosasto sekä tilava sali ja keittiö.  Sopii erityisen hyvin erilaisille leiriryhmille.

Jäähallin ravintola - Cafe 57

Cafe 57 palvelee jäähallilla omien aukioloaikojensa puitteissa. Ravintolasta on mahdollista tilata joukkueruokailut leireille, turnauksiin ja otteluihin. Myös välipalat, pukukoppi-catering ja muut palvelut järjestetään tilauksesta.

Lisäpalvelut

Kaikki treenileirien, kilpailuiden ja tapahtumien tukipalvelut järjestyvät myös kauttamme

Testauspalvelut - Ukonniemen testausasema

Ukonniemi-areenalla sijaitseva Ukonniemen testausasema tarjoaa palveluita yksityishenkilöille ja ryhmille. 

Testausasemapalvelut pitävät sisällään monipuoliset mahdollisuudet terveydentilan, kehon koostumuksen, lihastasapainon, hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnon sekä hermolihasjärjestelmän suorituskyvyn selvittämiseksi. Lähes kaikki tarjolla olevat testauspalvelut voidaan suorittaa myös aseman ulkopuolella lajinomaisessa ympäristössä. 

 

Huoltopalvelut

Täyden palvelun hiihtoliike Saimaa Sport Oy palvelee hiihtäjiä suksihuoltoasioissa Ukonniemi-stadionilla. Palveluvalikoimasta löydät suksien täyshuollot, hionnat, voitelupalvelut sekä korjaukset. Liikkeen valikoimaan kuuluu myös sukset, sauvat, monot, hiihtovaatteet sekä kattava valikoima voiteita ja tarvikkeita. Saimaa Sport käyttää suksien hionnassa nykyaikaisimmalla tekniikalla varustettua Mantec-hiomakonetta.

Suksi- ja välinevuokraus

Taiga Activities vuokraa hiihtovälineitä Imatran Kylpylällä aivan latujen läheisyydessä. Taiga Activities:in vuokravälinevalikoimasta löydät sukset, monot ja sauvat sekä lapsille että aikuisille (110-205 cm). Kaikki sukset ovat valmiiksi huollettuja, joten voit huoletta nauttia ulkoilusta ja kauniista maisemista. Ladulle pääsetkin helposti suoraan vuokraamon vierestä. 

SkiErg

Treenileirien käyttöön on mahdollista vuokrata Concept2 SkiErg hiihtolaitteita. Laite mahdollistaa tasatyönnön ja vuorohiihdon harjoittelemisen sisätiloissa säällä kuin säällä. Concept2 SkiErg tuo hiihtoon loistavan mahdollisuuden testata ja harjoitella fyysisiä ominaisuuksia kontrolloiduissa olosuhteissa. 

Eco Aims

Leiriryhmien käyttöön on mahdollista vuokrata käyttöön optisella tekniikalla toimivia ekoaseita. Ecoaims aseet ovat oiva työkalu ampumahiihdon ammuntaharjoituksissa. Urheilija voi suorittaa suuriakin laukausmääriä pienillä kustannuksilla, sillä ekoasetta varten ei tarvitse ostaa panoksia. 

Aseita ja tauluja on vuokrattavissa 1-6 kpl hintaa 10€/h/kpl

Bussikuljetukset

Järjestämme tarvittaessa meno-paluu -kuljetukset Imatralle sekä siirtymiskuljetuksia paikan päällä.

Vapaa-ajan aktiviteetit

Ukonniemen alue tarjoaa paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Joukkuehengen kohotukseen sopii esimerkiksi risteily saunalautalla, vierailu Atreenalin-köysiseikkailupuistossa tai räätälöity team building -ohjelma. Ukonniemen alueelta löytyvät myös frisbeegolf-, golf- ja tenniskentät sekä kaksi keilahallia.

Lue lisää Ukonniemen aktiviteeteista.

Ota yhteyttä

Kysy lisää

Kaipaatko lisätietoa tai tarjouksen ryhmällesi räätälöidystä kokonaisuudesta?

Ota yhteyttä - myynti@imatrabasecamp.fi  / +358 20 617 7008

Imatra Base Camp on Imatran kaupungin 100% omistama voittoa tavoittelematon tytäryhtiö. Vastuullamme on Imatran urheilu- ja liikuntamatkailun kehittäminen. Autamme joukkueita, seuroja ja matkanjärjestäjiä rakentamaan tapahtumansa Imatralle, esimerkiksi harjoitusleirit, kilpailut ja turnaukset. Mahdollistamme kaikkien tarvittavien järjestelyiden (majoitustarjoukset, urheilupaikkojen varaukset, oheispalvelut) hoitamisen yhdestä osoitteesta.

Palvelumme on asiakkaalle veloituksetonta.

Tilaa hiihtolajien uutiskirje

Tilaamalla uutiskirjeen pysyt ajan tasalla Imatran Ukonniemen uutisista, tapahtumista ja tarjouksista. 

Tilaa uutiskirje tästä.

Imatra on Kansallisihme

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.Tutustu Kansallisihmeeseen

GoSaimaa

GoSaimaa kokoaa kattavasti Imatran ja Lappeenrannan seudun matkailun tärkeimmät tiedot. Löydä alueen monipuoliset palvelut, tunnetuimmat nähtävyydet sekä unohtumattomat elämykset, ja suunnittele itsesi näköinen loma Saimaalle.

 

Olimme erittäin tyytyväisiä kokonaispalveluun, jonka saimme Imatra Base Campilta leiriä suunnitellessa. Meidän ei tarvinnut olla yhteydessä erikseen kaikkiin tahoihin vaan Base Camp hoiti varaukset ja kontaktoinnit puolestamme.

Kaisa Mäkäräinen, hiihtovalmentaja & entinen maajoukkuehiihtäjä

Referenssejä:

Espoon Hiihtoseuran ensilumenleiri

EHS10-ryhmä järjesti ensilumenleirin Imatralla lokakuussa 2020. Imatra Base Camp järjesti seuralle leiripaketin täysihoitoruokailuilla  ja hiihtolipuilla.

Keravan urheilijat

Keravan Urheilijoiden hiihtoryhmät ovat leireilleet Imatralla jo useana vuotena, etenkin ensilumenladulla. Imatra Base Camp on auttanut leirijärjestelyissä kilpailuttamalla majoitustarjoukset ja hoitamalla majoitus- ja urheilupaikkojen varaukset.

 

Koutsi 365 - Ensilumen hiihtoleiri Imatran Kylpylässä

Koutsi365 valmennuspalvelu järjesti Ville Nousiaisen ja Kaisa Mäkäräisen johdolla ensilumenleirin Imatralla. Imatra Base Camp auttoi leirijärjestelyissä kilpailuttamalla majoitustarjoukset ja varaamalla voitelukopit, majoitukset sekä hiihtoliput ladulle.

Maastohiihdon ja rullahiihdon SM-kilpailut

Viimeisen vuosikymmenen aikana Imatran Urheilijat on järjestänyt kahdet nuorten, kahdet rullahiihdon ja kolmet yleisen sarjan SM-kilpailut Imatralla. Ukonniemi-stadion ja sitä ympäröivät ladut ovat tarjonneet loistavat puitteet kisajärjestelyille.